Мой сайт

Главная » 2014 » Февраль » 8 » Восени загострюються хронічні хвороби шкіри :: Хвороби шкіри экзема
00:11

Восени загострюються хронічні хвороби шкіри :: Хвороби шкіри экзема





З переходом до зими загострюються такі хронічні хвороби шкіри, як псоріаз, екзема, червоний плескатий лишай, вугрі. З кожним роком захворювань все більше — дається взнаки вплив екології, якість продуктів харчування, спадковість, — пояснює лікар-дерматовенеролог обласного шкірвендиспансеру Тетяна Цимбал.

Зараз до нас іде багато пацієнтів зі скаргами на висипи, свербіж. Змінюється й контингент: серед них більше дітей, хвороби стають більш «агресивними». Так, «помолодшав» псоріаз (його ознаки — висипи, трохи підняті над шкірою, покриті лусочками, які легко зішкрябуються, обсипаються) — у нашій практиці траплялися випадки псоріазу навіть на статевих органах у дітей.

Проблема в тому, що деякі пацієнти приходять до нас після того, як перепробують усе, що порадили знайомі чи що самі вичитали в Інтернеті. Так, траплялись випадки настільки запущеного псоріазу, що вже все тіло було густо покрите плямами, набрякле, і навіть боліли суглоби.

З вугровими висипами молоді люди охочіше звертаються до косметологів: мовляв, так швидше прибрати з обличчя прищі і стати красивим. Проте не всі косметологи мають медичну освіту — як результат, заліковують вугрі, й це призводить до рубців, плям. Ми кажемо своїм пацієнтам, що перш ніж оздоровити шкіру, треба «випрати організм зсередини» — спочатку пройти обстеження у ендокринолога, гастроентеролога чи інших спеціалістів, виявити причину недуги й усунути її.

Як зауважує Тетяна Цимбал, у нас на шкірі може бути до 20-ти різновидів висипання. В той же час у диспансері працюють практики — як мовиться, перед їхніми очима проходить 10-12 тисяч пацієнтів щомісяця, дітей і дорослих. Дерматологи можуть визначити більшість хвороб шкіри візуально та ретельно розпитавши пацієнта: свербить чи не свербить, болить чи не болить, удень чи вночі. Остаточний діагноз скаже лабораторія диспансеру.



Источник: www.gorod.ck.ua
Просмотров: 295 | Добавил: wharly | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0