Мой сайт

Главная » 2014 » Апрель » 20 » Екзема гъбички. НАРОДНИ ЛЕКОВЕ ЗА ЕКЗЕМА И ГЪБИЧКИ
17:18

Екзема гъбички. НАРОДНИ ЛЕКОВЕ ЗА ЕКЗЕМА И ГЪБИЧКИ





Ле­ка­рят то­га­ва ми бе­ше ка­зал, че имам ек­зе­ма, а мно­го хо­ра ми каз­ват, че ако то­ва са гъ­бич­ки, мо­гат да стиг­нат до мо­зъ­ка. Въз­мож­но ли е то­ва? Мо­ля ви, по­мог­не­те ми с ня­как­ва ре­цеп­та! Дру­га­та бо­лест, ко­я­то имам, е пу­ка­не и лю­ще­не на ко­жа­та на кра­ка­та и сил­ни сър­бе­жи.

То­дор­ка Пет­ро­ва, с. Со­ко­ло­во, Бур­гас­ко

Ще ви пре­по­ръ­ча­ме ня­кол­ко ре­цеп­ти от на­род­на­та ме­ди­ци­на, ко­и­то са из­к­лю­чи­тел­но ефи­кас­ни сре­щу ек­зе­ма и гъ­бич­ки. От­де­лят се жъл­тъ­ци­те на шест твър­до сва­ре­ни яй­ца (яй­ца­та се ва­рят око­ло 12 ми­ну­ти). На­низ­ват се на шиш и се дър­жат над огъ­ня, до­ка­то от тях по­те­че бя­ла теч­ност. Съ­бе­ре­те те­зи кап­ки и ма­же­те с тях бол­ни­те мес­та.
За­пар­ват се ед­на су­пе­на лъ­жи­ца цве­то­ве от коп­ри­ва в ча­ша вря­ла во­да в про­дъл­же­ние на 1-2 ча­са. Пие се по ед­на ча­ша 30-40 ми­ну­ти пре­ди яде­не. От­ва­ра­та мо­же да се при­е­ма ос­вен при ек­зе­ми, и при за­бо­ля­ва­ния на ди­ха­тел­ни­те пъ­ти­ща, дис­пеп­сия, скро­фу­ли, фу­рун­ку­ли и дру­ги за­бо­ля­ва­ния на ко­жа­та.
Та­зи ре­цеп­та (мех­лем от лис­та­та на ло­пуш) да­ва блес­тя­щи ре­зул­та­ти при ек­зе­ми. Смес­ват се из­су­ше­ни и стри­ти лис­та от ло­пуш, лай­ка и ко­пит­ник. Смес­та са ва­ри в три ча­ши во­да, до­ба­вя се ед­на су­пе­на лъ­жи­ца кра­ве мас­ло и ча­ша сил­на от­ва­ра от се­но и от­но­во се ва­ри на вод­на ба­ня до гъс­то­та­та на леп­ка­ва ма­са.
Смес­ва се по рав­но с гли­це­рин. Доб­ре е да се пие от­ва­ра от ко­ре­ни­те на ло­пу­ша: 15 гра­ма ло­пуш се ва­рят в ча­ша во­да в про­дъл­же­ние на 15 ми­ну­ти, кис­нат два ча­са и се пре­цеж­дат. При­е­ма се по ед­на су­пе­на лъ­жи­ца че­ти­ри пъ­ти на ден пре­ди яде­не.



Источник: www.blitz.bg
Просмотров: 352 | Добавил: wharly | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0